KUKA MINÄ OLEN?

Nainen rannalla - Perhostarina

"Tyyni meri ei opeta taitavaksi purjehtijaksi."

Olen Mia, 29 v. Minut huostaanotettiin 6-vuotiaana. Olin ensin lastenkodissa, jonka jälkeen minut sijoitettiin perheeseen. Kouluiän sain kasvaa maatilalla. 17-vuotiaana muutin opiskelemaan. 24-vuotiaana minusta tuli äiti ihanalle neitokaiselle. Viime vuosina olen käsitellyt ja miettinyt historiaani. Haluan jakaa vertaistukea saman kokeneille ja kertoa ammattilaisille sekä kaikista asiasta kiinnostuneille tietoa huostaanotetun tunteista ja kokemuksista.

Työskentelen sosiaalipuolella avohuollon ohjaajana. Päivittäin kohtaan työssäni lapsia ja perheitä.  Aikaisemmin olen työskennellyt sairaanhoitajana KYS:lla kirurgianosastoilla sekä terveyskeskuksen vastaanotossa. Työskentelyssäni pidän ihmisten kohtaamisesta yksilöinä. Teen työtäni persoonallani ja olen saanut siitä kiitosta esimiehiltä kuin asiakkailtakin. Lisäksi olen käynyt kertomassa kokemusasiantuntijan roolissa huostaanotetun nuoren näkökulmasta asioita tuleville sijaisvanhemmille PRIDE-koulutuksissa sekä eri tilaisuuksissa sosiaalityöntekijöille. Opiskeluaikoina olin aktiivinen oppilasyhdistyksen jäsen. Yhdistyksessä toimin sihteerinä ja päivitin sometiliä. Kävin kertomassa yläkouluilla, lukioissa sekä ammattikouluilla sairaanhoitajaopiskeluistani. Kerroin matkastani ammattikorkeakouluun. Matkani ei ole ollut niin perinteinen ja näin toin toivoa myös niille, joilla ei sillä hetkellä ehkä opiskelumotivaatiota ollut tai joilla ei kotoa tullut tukea opiskeluihin.

Vapaa-aikani vietän perheeni ja ystävieni kanssa. Käyn hevostelemassa pienellä maatilalla. Liikun luonnossa retkeillen ja ennen koronaa matkustelin ulkomailla. Korona-aikana olen miettinyt elämääni ja päätin vihdoin alkaa elää unelmaani

Kuntavaalit 2021

Olen ehdokkaana Kuopion  kuntavaaleissa 2021 Vihreänä sitoutumattomana.

Minulle tärkeitä asioita on lasten-, nuorten ja perheiden hyvinvointi, ehkäisevä mielenterveystyö, kaikille saatavilla oleva terveydenhuolto, tasavertaisuus ja työhyvinvointi

Panostamalla lasten hyvinvointiin jo varhaisessa vaiheessa, säästetään myös tulevaisuuden terveydenhuollon menoista. Lapset tarvitsevat äänen, kun heitä koskevia asioita päätetään.

Perhostarina Instagram