Ennakkoäänestys on alkanut! - Perhostarina

Tänään alkoi ennakkoäänestys joka kestää huimat kaksi viikkoa eli 8.6 saakka!

Tässäpä vielä esittely minusta ja vaaliteemoistani. Olen ehdolla Kuopion Vihreiden sitoutumattomana ehdokkaana.

Kuka olen? Olen 29-vuotias nainen Kuopiosta. Olen äiti, puoliso ja ammatiltani sairaanhoitaja. Työskentelen sosiaalipuolella avohuollon ohjaajana. Työhöni kuuluu mm. perhetyötä ja tukihenkilötoimintaa. Toimin myös kokemusasiantuntijana mm. sijaisvanhempien koulutuksissa. Vapaa-aikana ulkoilen, hevostelen ja vietän aikaani perheeni, sekä ystävieni kanssa.

Arvostan kestävää kehitystä ja arjessani se näkyy pienillä teoilla. Tässäpä muutama esimerkki perusarjestani. Kierrätämme ja kuten perheen pienimäinenkin sanoo, on automme välillä roska-auto. Kauppareissulla viemme lajittelupisteisiin kaiken kierrätettäväksi kelpaavan ja sekajätettä tulee viikon aikana korkeintaan yksi roskapussillinen. Lisäksi ostan minun ja tyttäreni vaatteet paikallisilta kirpputoreilta tai nettikirppareilta, jos jotain ei löydy käytettynä niin pyrin tukemaan Suomalaisia merkkejä ja käsityöläisiä. Ostoksia tehdessäni tuen lähituottajia, esimerkiksi ostan kasvikset ja marjat lähituottajilta kauppahallista, torilta tai suoraan tiloilta. Tuen paikallisia yrittäjiä tekemällä ostoksia kivijalkakaupoissa. Eettisistä syistä ruokavalioni on kasvis-kala painotteinen. Punaisen ja valkoisen lihan syömisen jätin ruokavaliostani muutama vuosi sitten pois.

Miksi kuntavaaleissa kannattaa äänestää? Anna äänesi kunnallisvaaleissa ihmiselle jonka haluat päättämään kuntasi asioista. Ei ole ihan sama ketä äänestät valtuustoon. Valtuustossa päätetään kuntaasi koskevista asioista. Kunta järjestää mm. terveydenhuollon, sosiaalihuollon, kulttuuripalvelut, kirjastopalvelut, opetuspalvelut, jätehuollon ja ympäristön suojelun.

Tiesitkö, että Kuopiossa edellisellä valtuustokaudella keski-ikä oli 49. Kannustankin nyt kaikkia nuoria äänestämään, sillä paras tapa edistää nuorten asioita on äänestää nuoria valtuustoon!

Miksi juuri minua kannattaa äänestää?

Minulle tärkeitä asioita on lasten- ja nuorten, sekä perheiden hyvinvointi, ehkäisevä mielenterveystyö, kaikille saatavilla oleva terveydenhuolto, tasavertaisuus ja työhyvinvointi.

Panostamalla lasten hyvinvointiin jo varhaisessa vaiheessa, säästetään myös tulevaisuuden terveydenhuollon menoista. Nuorissa on tulevaisuus ja koenkin sydämen asiakseni saada lasten äänen kuuluville. Olen itse ollut lastensuojelun asiakas ja aikuisiällä toiminut kokemusasiantuntijana. Kokemusasiantuntijoita käytetään mm. lastensuojelussa mukana kehittämistyössä. Voisiko mielestäsi kaupunginvaltuustossa olla päätöksiä mukana tekemässä lastensuojelun kokemusasiantuntija?

Sairaanhoitajana olen työskennellyt kaikkien ikäluokkien kanssa ja nähnyt keskeisimmät ongelmat vauvasta vaariin. Olen nähnyt esimerkiksi yksinäisyyden, ylityöllistetyn hoitohenkilökunnan sekä sen mukanaan tuomat haasteet.

Ennen COVID-19 ja sen aikana olen työskennellyt terveyskeskuksessa ja erikoissairaanhoidossa. Olen konkreettisesti nähnyt sen vaikutukset hoitohenkilökuntaan ja potilastyöhön. Hoitoalalla oli haasteita ennen korona-arkea, nyt ala on kriisissä. Työn ja stressin uuvuttamat hoitajat irtisanoutuvat, ovat peräjälkeen sairaslomalla työuupumuksen vuoksi tai suunnittelevat alan vaihtoa. Tällä hetkellä on haastava saada päteviä sairaanhoitajia kesätöihin, kun vakituisetkin irtisanoutuvat. Erikoissairaanhoidon osastoja on jouduttu sulkemaan henkilöstövajeen vuoksi, tämä kasvattaa jo valmiiksi pitkiä hoitojonoja entisestään. Kuopion sote-alan työpaikoista tulee tehdä viihtyisämmät. Työntekijöiden työhyvinvoinnista on pidettävä huolta. Ilman hoitajia ja muita sote- alan ammattilaisia me kuntalaiset emme pärjää.

Äänestämällä nyt, vaikutat kuntasi tulevaisuuteen.

Äänestämällä numeroa 293 saat lapsen ja sote- alan ammattilaisen äänen kuuluville!